Pedicure

Minder pijnlijke voeten met een pedicure

Jouw voeten hebben altijd veel te verduren. Je bent voor jouw werk bijvoorbeeld de gehele dag op pad, waardoor je vermoeide voeten hebt en er snel eeltvorming op kan treden. Dit kan op den duur hinder opleveren. Hiervoor kun je naar de pedicure gaan. Er is soms ook een medische reden om jouw voeten te laten verzorgen. Wanneer dit het geval is, moet je naar een medische pedicure, welke een speciale opleiding heeft gevolgd en aan andere eisen moet voldoen dan de normale variant. Onderstaande informatie laat jou precies zien wat de verschillen zijn en wat je kunt verwachten van jouw bezoek.

Wat is een pedicure?

Een pedicure kan jou helpen om jouw nagels goed verzorgd te hebben en het eelt, de likdoorns een ingroei of kloven te verwijderen. Dankzij deze behandelingen doen jouw voeten minder pijn en heb je geen hinder tijdens het lopen. Het is per persoon verschillend welke behandelingen er nodig zijn, waardoor er altijd een specifiek behandelplan opgesteld moet worden. Zo wordt er vaak een gratis voetencheck uitgevoerd, waardoor er op de juiste manier op jouw klachten ingesprongen kan worden. Hierbij wordt er gekeken naar jouw voeten in het algemeen en de klachten die jij eraan ervaart.

Een pedicure zorgt voor goed verzorgde voeten en kan dus specifieke voetklachten verhelpen. Daarbij heb je altijd een ontspannen behandeling, terwijl jouw voeten de aandacht krijgen die zij verdienen. Je kunt te allen tijde terecht bij een praktijk, omdat er geen zware ingrepen nodig zijn. Zo kan het bij veel beroepen een wereld van verschil maken. Ook mensen met reuma, diabetes of dementie kunnen erbij geholpen worden. Het is daarom altijd goed om alles met de behandelaar te bespreken, zodat jouw voeten goed geholpen worden en je er veel profijt van kunt hebben.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een medische pedicure?

Hoewel veel mensen naar een pedicure gaan voor ontspanning en kleine klachten te verhelpen, kan het soms ook goed zijn om een medische pedicure te bezoeken. Deze kan namelijk huid- en nagelaandoeningen verhelpen. De behandeling van een risicovoet naar aanleiding van een ziekte of juist ouderdom kan namelijk voorkomen dat er extra risico’s ontstaan. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt, maar ook een andere soort materialen en werkvolgorde. Zo worden er onder andere anti-druktechnieken toegepast, waardoor je weer vrijer kunt lopen. Ook kunnen er verschillende reparaties plaatsvinden, waardoor je weer klachtvrij rond kunt lopen.

Een medische pedicure is voornamelijk bedoeld voor preventie en pijnklachtverminderingen. Hierdoor moet er ook altijd aan strenge eisen voldaan worden. Deze eisen zijn vele malen strenger dan wanneer je bij een gewone pedicure jouw voeten laat verzorgen. De klinieken die deze behandelingen uitvoeren moeten daarom continu bijgeschoold worden en zijn aangemeld bij het kwaliteitsregister. Het is daarom verstandig om te bekijken in hoeverre de kliniek hieraan voldoet voordat je een afspraak maakt. Ook kan dit het verschil maken bij jouw zorgverzekeraar. Doordat medische ingrepen vergoed kunnen worden, moet je altijd bij de juiste kliniek de behandeling uit late voeren.

Een pedicure of medische pedicure?

Het is afhankelijk van jouw klachten welke vorm je moet hebben. Je kunt jouw klachten daarom altijd eerst voorleggen aan de huisarts. Deze kan jou namelijk goed adviseren bij welke kliniek je terecht kunt en op deze manier wordt jouw zoektocht eenvoudiger. Wanneer het voornamelijk ter ontspanning is, dan is vaak een gewone pedicure voldoende. Wanneer er veel lichamelijke klachten ontstaan door de klachten aan jouw voeten kan het verstandig zijn om voor de medische pedicure te kiezen. Hiervoor krijg je een verwijsbrief, waardoor je ook aanspraak kunt maken op een vergoeding van jouw kosten.