Borstcorrectie

Een borstcorrectie geeft jou weer zelfvertrouwen

Borsten kunnen in verschillende groottes en vormen voor komen. Echter kan dit ook veel ongemakken geven. Zo kunnen ze te groot zijn, waardoor je lichamelijke klachten krijgt en jezelf onzeker voelt, maar ook te klein. Wanneer jouw borsten te klein zijn, voel je je hier ook vaak onzeker over. Je kunt hiervoor altijd een borstcorrectie laten toepassen, waardoor je weer kunt genieten van goed uitziende borsten en alle kledingstukken weer met zelfvertrouwen durft te dragen. De ingreep gebeurt echter op verschillende manieren, waardoor je goed moet weten waar je aan toe bent. Onderstaande informatie kan jou hierbij op weg helpen.

Wat is een borstcorrectie?

Een borstcorrectie is een correctie van een of beide borsten. Deze correctie kan zowel de grote als kleine borsten veranderen in de cupmaat die jij wenst te hebben. Echter zijn er wel altijd bepaalde regels aan verbonden, waardoor je niet altijd de goede cupmaat kunt krijgen. Een chirurg bekijkt namelijk wat de meest realistische cupmaat is, zodat er geen problemen met de huid ontstaan en je hier ook geen extra problemen mee ondervindt. De lichamelijke klachten moeten immers verdwijnen of wegblijven en ook moet je jezelf zeker voelen in ieder kledingstuk. Een borstvergroting of borstverkleining gebeurt hierdoor altijd in goed overleg en de mogelijkheden worden altijd met jou besproken.

Een borstvergroting is bedoeld voor grotere of stevigere borsten. Deze borstcorrectie wordt voornamelijk uitgevoerd bij mensen die zichzelf echt onzeker voelen over hun uiterlijk. Denk hierbij aan borsten die niet gezien worden of juist zijn gaan hangen na verloop van jaren. De stevigere borsten die je hieraan overhoudt, maken jouw leven weer plezierig. Of je nu te kleine borsten hebt nadat je veel bent afgevallen of juist hangende borsten hebt na een zwangerschap, deze correctie kan jou helpen om weer lekker in je vel te zitten. Een borstverkleining kan ook. In dit geval worden jouw borsten een of meerdere cupmaten verkleind, waardoor de lichamelijke klachten verdwijnen. Grote borsten geven immers problemen aan jouw schouder of rug, wat verholpen kan worden wanneer je kleinere borsten hebt.

Hoe verloopt de behandeling?

Het verloop van de borstcorrectie is afhankelijk van de behandeling waar je voor naar de kliniek gaat. Bij beide behandelingen krijg je echter in eerste instantie een gesprek. Dit gesprek moet namelijk uitwijzen of je geschikt bent voor de operatie en of het geen onnodige risico’s met zich meebrengt. Ook wordt er gekeken wat er mogelijk is met jouw lichaam. Niet alle lichamen zijn geschikt om een bepaalde grootte te verkrijgen. Jouw huid moet namelijk elastisch genoeg zijn om de borsten te kunnen bedekken. Wanneer de wensen uitgesproken zijn en je hebt jouw vragen gesteld, dan kan er een datum worden gekozen voor de operatie.

Bij een borstverkleining word je onder narcose gebracht. De borstcorrectie wordt daarna uitgevoerd door een sneetje te maken in jouw borst. Het overtollig vet wordt eruit gehaald, waardoor jouw borsten kleiner worden. Ook wordt ervoor gezorgd dat jouw tepels weer op de juiste plaats zitten. Wanneer dit allemaal uitgevoerd is, worden de wonden dichtgemaakt door middel van hechtingen. Het is van belang dat je de wonden zo goed mogelijk gaat verzorgen. Zo voorkom je dat er eventuele infecties plaatsvinden en dat je problemen krijgt met de borsten. Ook mag je de eerste tijd geen zware activiteiten uitvoeren om zo weinig mogelijk druk te zetten op de borsten.

Een borstvergroting kan door middel van implantaten of met vet uit het eigen lichaam. Vet uit eigen lichaam kan lang niet altijd gebruikt worden voor een borstcorrectie. Je moet hier namelijk vet voor hebben, wat vaak niet aanwezig is. Daarom zijn implantaten een meer gekozen keuze. Deze siliconen worden aan de onderkant van de borst geplaatst. Zo worden de borsten gelift en krijgen ze weer vorm. Je kunt hier tot een bepaalde cupmaat gaan, afhankelijk van jouw lichaamsbouw en huid. Ook kan het voor komen dat de tepels op een andere manier geplaatst worden. Ook deze wonden worden wederom dichtgemaakt met hechtingen, waarna je rust moet houden. In het begin kan dit namelijk nog pijnlijk aanvoelen en de huid moet eraan wennen dat er druk op staat.

Hoeveel kost een borstcorrectie?

Een borstcorrectie brengt kosten met zich mee. Vaak worden deze kosten niet vergoed, omdat het als verfraaiing van het lichaam wordt gezien. Je kunt daarom op kosten tussen de 2000 en 7000 euro rekenen. Het is afhankelijk van de ingreep wat de totale kosten zijn. In sommige gevallen kan het vergoed worden. Hiervoor moet je aan kunnen tonen dat er medische redenen zijn om de behandeling uit te laten voeren. Bij een borstverkleining kan het zijn om de lichamelijke klachten op te lossen. Hiervoor heb je een verwijsbrief van de dokter nodig. Bij een borstvergroting moet je ook goed aan kunnen tonen dat het jou aanzienlijk hindert in jouw dagelijkse bezigheden.

Zijn er risico’s verbonden aan een borstcorrectie?

Een borstcorrectie brengt altijd risico’s met zich mee. Dit zijn dezelfde risico’s als bij ieder andere operatie. Denk bijvoorbeeld aan nabloedingen en infecties. De kans erop is klein, maar het kan altijd voor komen. Wanneer het gebeurt, dan moet je hier acties voor ondernemen. De nabloedingen kunnen bij de kliniek zelf verholpen worden. Voor infecties zijn er vaak medicijnen beschikbaar. Ook kunnen de siliconen gaan lekken. De kans hierop is ook heel klein, maar het kan wel gebeuren. Wanneer dit gebeurt, moeten de siliconen direct vervangen worden om schade in het lichaam te voorkomen. Neem daarom altijd contact op met de kliniek wanneer je iets vreemds voelt, zodat er gekeken kan worden wat er aan de hand is.