Chemische peeling

Een jonge en gezonde huid dankzij een chemische peeling

Jouw huid heeft veel te verduren. Deze wordt namelijk steeds blootgesteld aan invloeden van buitenaf, waardoor de bovenste laag beschadigd raakt. Je kunt dit door middel van een scrub vaak weghalen, maar in sommige gevallen kan de huid vaak weer gaan vervellen. Doordat je vaak een langdurig resultaat wilt behouden is een chemische peeling een goede oplossing. Met deze peeling worden de dode huidcellen namelijk verwijderd, waarvan jij profijt kunt hebben. Onderstaande informatie toont jou daarom wat deze peeling inhoudt en welke kosten eraan verbonden zitten. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en kun je een afspraak maken.

Wat is chemische peeling?

Chemische peeling is een methode waarmee de bovenste laag van de huid loslaat. Deze laag is beschadigd, waardoor de huid kan gaan vervellen. De huid wordt op deze manier gestimuleerd om nieuwe huidcellen te kunnen produceren. Binnen tien dagen heb je weer een nieuwe en goed uitziende huid, waarbij de fijne lijntjes en pigmentvlekken vervagen. Ook herstelt zonschade en wordt er een grove huidstructuur verfijnd. Omdat jouw huid vernieuwd wordt, kan de huid ook strakker, gladder en jonger aan gaan voelen. Het maakt hierbij niet uit welke leeftijd je hebt, wat de huidskleur is en welk type huid je hebt.

Chemische peeling kan met verschillende peelings gebeuren. Zo heb je oppervlakkige peelings, die voornamelijk worden gebruikt voor behandelingen bij geringe schade en fijne rimpels. De pigmentatie, wijde poriën en acnelittekens kunnen hiermee behandeld worden. Deze peelings kunnen meerdere keren achter elkaar worden toegepast zonder hierbij schade aan te richten aan jouw huid. De matige en diepe peelings kunnen worden toegepast wanneer je een verbetering van een zonbeschadigde huid wilt realiseren. Ook diepe rimpels en het minder zichtbaar maken van grote littekens zijn hierbij gebaad. Jouw huid krijgt namelijk een andere structuur, waardoor deze er egaler en gladder uitziet.

De chemische peeling is voor iedereen geschikt. Het maakt daarom niet uit of het voornamelijk bedoeld is ter ontspanning en een oppepper of juist voor grote beschadigingen te verhelpen. De huidproblemen kunnen hierbij direct verholpen worden. Zo kun je met meerdere huidproblemen aankomen, waarna je er gelijk het resultaat van kunt bewonderen. Je moet er wel rekening mee houden dat er soms meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken, maar in eerste instantie kan het jouw huid al een flink stuk verbeteren. Deze verbetering blijft daarbij lang zichtbaar, waardoor je thuis alleen nog maar de dagelijkse verzorging toe hoeft te passen.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij een chemische peeling heb je drie verschillende fasen. Zo is er in eerste instantie het consult, welke als intakegesprek dient. Tijdens dit gesprek wordt er een analyse van de huid gemaakt en kunnen de gewenste resultaten besproken worden. Aan de hand hiervan kan er gekeken worden welk behandelplan er nodig is om het resultaat te behalen en krijg je hier alles over te weten. Je kunt uiteraard altijd vragen stellen om meer duidelijkheid te krijgen. Wanneer het precieze behandelplan opgesteld is, kan er gelijk gestart worden. Vaak wordt hier een nieuwe datum voor gepland, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om direct te starten.

De chemische peeling begint met het reinigen van de huid. Zo wordt al het vuil en eventuele make-up resten verwijderd. De juiste peeling is tijdens het eerste gesprek al bepaald, waardoor de therapeut direct kan starten met het aanbrengen ervan. De peeling wordt met rustige bewegingen aangebracht op de huid, waarbij de bewegingen leiden tot het inwerken van de peeling. Het kan een sterk branderig gevoel afgeven, wat betekent dat het goedje zijn werk aan het doen is. Jouw huid gaat vanzelf aangeven dat er genoeg op zit. Jouw huid wordt dan gekoeld, waardoor het branderige gevoel direct verdwijnt. Jouw huid voelt dan strak aan.

Wat kost een chemische peeling?

Een chemische peeling is een van de goedkoopste plastische ingrepen. Dit komt doordat er geen operatie mee gepaard gaat en er dus ook geen verdovingen nodig zijn. Ook is het afhankelijk van de behandelmethode hoeveel het jou gaat kosten. De gemiddelde bedragen liggen rond de 65 euro. Het is echter afhankelijk van de kliniek welke prijzen er gehanteerd wordt. De kosten worden duidelijk tijdens het eerste consult en je moet deze direct na de behandeling afrekenen. Wanneer je de peeling gebruikt om acne te behandelen kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Je krijgt hierbij een tegemoetkoming in de kosten. Houd er wel rekening mee dat je ook dan in eerste instantie moet betalen, maar dit later terugkrijgt van jouw verzekering.

Zijn er risico’s verbonden aan chemische peeling?

Een chemische peeling heeft als grootste risico dat het pigment in jouw huid kan veranderen. Zo kan er een vermindering optreden. Het is daarom niet voor niets dat deze peeling ook gebruikt wordt om pigment tegen te gaan. De verminderde pigmentatie verdwijnt vaak binnen enkele weken. Hoe sterker de peeling, hoe langer het duurt dat de pigmentatie terugkomt. Ook kan het voor komen dat er een vermeerdering van pigment ontstaat. Ook dit kan weer wegtrekken na verloop van tijd. Het is daarom belangrijk dat je niet te veel in de zon komt en ook geen gebruik maakt van een zonnebank. Wanneer je toch naar buiten gaat, is het aan te raden dat je een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor neemt.