Acrylnagels

Acrylnagels als verlenging van jouw natuurlijke nagels

Jouw nagels kunnen snel beschadigingen oplopen. Zeker wanneer je vaak met jouw handen bezig bent, kan een beschadiging in een klein hoekje zitten. Ook ziet het er soms niet mooi uit, doordat er zwarte randen onder zitten. Daarnaast ben je niet altijd gezegend met lange stevige nagels. Acrylnagels kunnen in dit geval een goede oplossing bieden. Met deze kunstnagels kun je ervoor zorgen dat jouw nagels er weer mooi uitzien en je ermee gezien kunt worden. De mogelijkheden bij deze nagels zijn daarnaast eindeloos, waardoor je iedere keer weer een mooie nieuwe set kunt hebben.

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn kunstnagels die harder zijn dan de gemiddelde gelnagels. Hierdoor zijn ze ook minder kwetsbaar. Wanneer je veel met jouw handen bezig bent, kan dit dus een betere oplossing zijn dan de gelvariant. Acrylnagels bieden hierdoor veel mogelijkheden en ze zijn daarbij ook eenvoudiger te plaatsen. Je kunt ze zowel als verlenging als versteviging van de nagels dienen en worden daarbij altijd met professionele materialen geplaatst. Deze kunstnagels kunnen jou daarbij een aantal weken van mooie lange nagels voorzien, zonder dat je hier nog veel onderhoud en verzorging aan uit hoeft te voeren.

Hoe kun je acrylnagels zetten?

Acrylnagels zetten gebeurt bij een nagelsalon. Deze salon heeft de beste materialen in huis om jouw natuurlijke nagels te verstevigen of te verlengen. Voordat er aan de slag wordt gegaan met het zetten van de nagels, moeten eerst de nagels en handen verzorgd worden. Er wordt hierom een mini-manicure uitgevoerd, waarbij jouw nagels een goede verzorging krijgen en goed worden gevijld. Zo zijn de nagels klaar om de acryl goed te laten hechten, waardoor je er lang profijt van kunt hebben. Deze manicure is daarom belangrijk om uit te voeren, omdat je anders na slechts een week al geen nagels meer over hebt.

Wanneer dit gedaan is, is het tijd om de acrylnagels te zetten. Als je voor een verlenging van jouw eigen nagels hebt gekozen, dan worden er sjablonen of nageltips geplaatst. Deze worden door middel van lijm aan jouw eigen nagels bevestigd. Wanneer de tips goed vastzitten, kan er begonnen worden met de acryl. Dit is een poeder, welke gemengd wordt met een vloeistof. Hierdoor vormt het een bolletje, welke op jouw nagel aangebracht wordt. Doordat het bolletje vloeibaar blijft, kan deze eenvoudig in de juiste vorm gemaakt worden en in de lengte aangepast worden. Dit is een secuur werk, waardoor veel stylisten ervoor kiezen om de acryl tussendoor te verharden met een UV-lamp.

Acrylnagels zetten behoeft ook een keuze voor de vorm van jouw nagels. Zo kun je voor rond of vierkant gaan, maar ook een spitse punt behouden. Het is afhankelijk van jouw wensen welke vorm de nagels aannemen en ze kunnen in de juiste vorm gemaakt worden. Ook worden ze allemaal in dezelfde lengte gevijld, waarna er een top coat overheen komt. Zo krijg je een natuurlijke glans op jouw nagels. Liever een matte uitstraling? Ook dat is mogelijk. Evenals een andere kleur dan de standaard kleur van de acryl. Ook deze lak wordt wederom gehard door middel van de lamp, waardoor je er een aantal weken mee vooruit kunt.

Hoe kun je acrylnagels verwijderen?

Je kunt jouw acrylnagels verwijderen. Het is aan te raden om dit door de salon te doen, zodat er geen onnodige beschadigingen aan jouw eigen nagels toegebracht worden. Door de acrylnagels weg te laten halen kunnen jouw nagels weer ademen. Zorg er echter wel voor dat de nagels op de juiste manier verwijderd worden en je ook een goede verzorging geeft aan jouw nagels. Zo voorkom je dat je de stevigheid verliest.