Kunstnagels

Kunstnagels voor mooie lange nagels

De nagels is vaak het eerste waar men naar kijkt. Het wordt hierdoor ook vaak als een visitekaartje gezien. Als je vaak met jouw handen bezig bent, is de kans echter groot dat jouw nagels een zwarte rand krijgen. Ook kun je jouw nagels eenvoudig afbijten wanneer je bijvoorbeeld stress hebt. Een goede oplossing hiervoor zijn kunstnagels. Echter komt hier meer bij kijken dan uitsluitend een set nagels op jouw vingers plaatsen. Je zult daarom voor jezelf moeten bekijken wat de beste keuze is.

Wat zijn kunstnagels?

Kunstnagels komen in verschillende vormen en maten. Je kunt er namelijk voor kiezen om zelf nagels te zetten, maar ook om dit bij een salon te laten doen. Wanneer je de nagels zelf zet, krijg je vaak een plastic variant, welke ook al een bepaalde kleur kunnen hebben of als French manicure komen. Hier zit lijm bij, welke je op jouw nagels moet doen alvorens je de nepnagels erop kunt plakken. Je kunt er echter ook voor kiezen om de nagels te laten zetten bij een salon. Hierbij kun je kiezen uit zowel gelnagels als acrylnagels. Deze nagels worden beide op een andere manier gezet, maar er kunnen dezelfde resultaten mee bereikt worden.

Wanneer je voor nagels kiest die je zelf erop zet, dan gaan deze vaak een tot enkele dagen mee. Daarna zal de lijm vanzelf oplaten, waardoor je jouw eigen nagels weer terug hebt. Het kan daarom een goede oplossing zijn voor wanneer je langere en nette nagels wilt hebben bij een speciale gelegenheid. Gel- en acrylnagels blijven twee tot drie weken zitten en groeien uiteindelijk met jouw nagels mee. Deze vorm van kunstnagels moeten daarbij ook regelmatig opgevuld worden om ze mooi te hebben. Het voordeel hiervan is dat je iedere keer een nieuwe kleur kunt kiezen en deze voor enkele weken netjes houdt.

Kunstnagels kopen in de winkel

Bij vrijwel iedere drogist kun je kunstnagels kopen. Deze kunstnagels zitten per 10 of 20 verpakt en komen met verschillende prints. Je kunt dus op voorhand al kiezen hoe jouw nagels eruit komen te zien. Deze kunstnagels hebben ook altijd een lijm erin zitten. In sommige gevallen moet je de lijm er apart bij kopen. Deze hangt vaak in hetzelfde schap, waardoor je niet lang hoeft te zoeken. Als je deze nagels gekocht hebt, dan kun je ze direct op jouw eigen nagels plaatsen. Je zoekt de best passende maat voor jouw nagel, doet er een klein beetje lijm op, wacht een paar seconden en plaatst de kunstnagel over jouw eigen nagel. Door deze even goed aan te drukken worden ze vastgemaakt en heb je mooie lange nagels.

Hoe kun je kunstnagels verwijderen?

Kunstnagels verwijderen is vaak heel eenvoudig. Wanneer je de nagels zelf hebt geplaatst, dan vallen ze er vaak zelf af. Ook kun je aceton gebruiken om de lijm op te lossen. Zorg er daarbij wel voor dat je niet te hard gaat wiebelen met de nagels, zodat je jouw eigen nagels niet beschadigt. Door het voorzichtig te doen heb je direct weer jouw eigen nagels en kun je deze verzorgen zoals je dit gedurende de rest van de dagen ook doet. Wanneer je gel- of acrylnagels hebt, dan moet je deze in de salon laten verwijderen. Een professional heeft hier namelijk speciale hulpmiddelen voor, waardoor de kunstnagel eraf gewipt kan worden.

Zelf zetten of laten zetten?

Als je kunstnagels wilt, is het goed om voor jezelf te bedenken of je deze zelf gaat zetten of het bij een salon laat doen. Hierbij moet je een goede keuze maken tussen een langdurig resultaat of een resultaat voor slechts enkele dagen. Als je alleen voor een speciale gelegenheid langere nagels wilt hebben of een mooie print erop wilt zonder veel moeite te hoeven doen, dan is de kunstnagels kopen bij een drogist in de buurt de beste keuze. Als je langer wilt genieten van mooie nagels, dan kun je ze het beste bij een salon laten zetten. Hier heb je immers minimaal twee weken profijt van de nieuwe nagels.