Gelnagels

Gelnagels voor mooie lange nagels

Jouw nagels kunnen snel vies worden. Ook is lang niet iedereen gezegend met stevige en lange nagels, waardoor er vaak stukken afbreken. Toch zijn er veel vrouwen die lange nagels willen hebben, welke ook niet al te veel onderhoud behoeven. Je kunt er dan voor kiezen om gelnagels te laten zetten, waardoor je een aantal weken kunt genieten van lange nagels in verschillende kleuren. Voordat je ze gaat laten zetten is het goed om na te denken over het ontwerp en de mogelijkheden die het met zich meebrengt.

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels zijn kunstnagels die gezet worden met een speciale gel. Deze nagels worden over het algemeen gezien als een natuurlijke vorm van kunstnagels, doordat deze ook heel flexibel ingezet kunnen worden. De gelbehandelingen kunnen daarom niet alleen voor een verlenging van de eigen nagels dienen, maar ook als versteviging van de natuurlijke nagels. Je hoeft hiervoor ook niet altijd een felle kleur uit te kiezen. De nagels kunnen namelijk ook in de natuurlijke kleuren komen, waardoor het altijd dicht bij jezelf kan kiezen.

Hoe kun je gelnagels zetten?

Gelnagels zetten kan bij een salon. Een nieuwe set is vaak prijzig, maar hier krijg je ook een uitvoerige behandeling bij. Zo begint het altijd met een kleine manicure, waarbij de nagels gereinigd worden en goed gevijld. Zo blijven de gelnagels beter zitten en heb je er dus ook meer profijt van. Het is afhankelijk van een nagelverlenging of versteviging of er nageltips geplaatst moeten worden. Deze tips worden aan jouw lichaam bevestigd met een speciale lijm. Je kunt er dan voor kiezen om voor een French manicure of naturel nagels te gaan. De gel wordt dan op jouw nagels gedaan met een kwastje en in de juiste vorm gemaakt.

Gelnagels zetten houdt niet op bij het plaatsen van de tips en de gel. De nagels moeten namelijk ook nog in de juiste vorm gevijld worden. Ook komt er nog transparante lak op, waardoor je een glimmende of matte uitstraling kunt krijgen. Wanneer je liever een kleur hebt, kan er ook nog gekeken worden naar de mogelijkheden. Salons hebben hier vaak veel verschillende kleuren voor in het assortiment. Er wordt hierbij altijd een gelijkmatige dekking gerealiseerd, waarna er nog een top coat overheen gaat. Alle lagen worden door middel van een UV-lamp uitgehard, zodat ze minimaal twee tot drie weken kunnen blijven zitten.

Hoe kun je gelnagels verwijderen?

Wanneer je geen gelnagels meer wilt hebben, dan kun je ervoor kiezen om gelnagels verwijderen te laten. Hiervoor kun je ook bij een salon terecht, waardoor het met professionele hulpmiddelen gebeurt. Hierdoor is de kans op beschadigingen van jouw nagels vrijwel nihil. Met de juiste removers en een nagelfrees wordt er daarbij ook voor gezorgd dat er geen resten overblijven op jouw eigen nagels. Wanneer je er zelf mee aan de slag gaat, dan kun je veel meer schade aanbrengen dan je had gedacht. Denk hierbij aan beschadigingen aan de randen van de nagels, maar ook aan het nagelbed. Het wordt daarom ook ten strengste afgeraden om er zelf mee aan de slag te gaan.

Gelnagels verwijderen gaat daarbij ook gepaard met een goede verzorging van jouw natuurlijke nagels. Jouw nagels moeten immers weer een goede conditie krijgen na de gelnagels. Je kunt hier uiteraard ook zelf mee aan de slag. Met de juiste nagelolie en crèmes kun je ervoor zorgen dat je de conditie op peil houdt. Wanneer je jouw nagels goed blijft verzorgen kun je weer jarenlang plezier hebben van stevige natuurlijke nagels en kun je er op een later moment wederom gelnagels op plaatsen.