Permanente make-up

Geen lange tijd voor de spiegel met permanente make-up

Als je vaak make-up draagt, dan weet je ook hoe lang je hiermee bezig bent. Ook ben je continu bezig om symmetrie aan te brengen in het gezicht, wat vaak een lange tijd in beslag kan nemen. Je kunt het jezelf eenvoudiger door gewoon geen make-up te dragen, maar hier ga je jezelf vaak niet mooier van voelen. Je kunt dan voor permanente make-up kiezen. Met slechts een of enkele behandelingen hoef je nooit meer lang voor de spiegel te staan, terwijl je wel make-up jouw gezicht hebt zitten voor de werkdagen.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is make-up dat 1 tot 4 jaar lang kan blijven zitten. Alles wat normaal met een potlood kan worden toegevoegd, zoals eyeliners, lipliners of wenkbrauwpotloden, kan ook door middel van deze permanente oplossing gedaan worden. In sommige gevallen kan het ook om littekens te camoufleren of om een tepelhof na te bootsen na een borstamputatie. Deze make-up behandelingen worden echter nooit vergoed door de zorgverzekeraars. Het kan daarbij door zowel schoonheidsspecialisten, PMU-specialisten als nagelstylistes worden toegepast. 

Permanente make-up wordt in twee tot drie behandelingen toegepast. Hiervoor worden altijd jouw wensen besproken, waarbij de vorm en de kleur van het pigment een grote rol spelen. Hiervoor wordt de correctie eerst op de huid getekend, zodat je het gelijk op jezelf kunt zien. Pas wanneer jij hier tevreden mee bent, wordt het pigment in de huid aangebracht. De pigmentatie is hierbij in eerste instantie donkerder dan je het eigenlijk hebben wilt. Na enkele dagen wordt het lichter. Pas vier weken later volgt een volgende behandeling, zodat men er zeker van is dat de wonden genezen zijn. Afhankelijk van jouw leeftijd kan er ook een langere tijd tussen de behandelingen zitten.

Waarom zou je kiezen voor permanente make-up?

Permanente make-up kan verschillende voordelen opleveren. De eerste is de tijd die je jezelf ermee bespaard omdat je geen make-up meer op hoeft te doen. Zo kun je in de ochtend direct vertrekken nadat je aangekleed bent en je voelt je ook nooit meer naakt. In tegenstelling tot gewone make-up blijft het ook goed zitten tijdens het zwemmen. Zelfs op vakantie heb je dus altijd het opgemaakte gezicht. Wanneer je een bril hebt, kan het ook veel makkelijker zijn. Je hoeft je niet meer op te maken zonder een goed zicht en je krijgt er ook geen vegen van op jouw gezicht.

Permanente make-up kan daarbij ook een goede oplossing zijn voor mensen die allergisch zijn voor gewone make-up. In deze behandelingen worden namelijk niet dezelfde stoffen gebruikt als in een gemiddeld oogpotlood. Zo kunnen zelfs mensen met allergie├źn veel plezier hebben aan het dragen van make-up. Als laatste is het ook een fijne manier om oneffenheden op het gelaat permanent te maskeren. Je hoeft hierdoor geen onzekerheden meer te hebben, omdat niemand de verschillende oneffenheden meer te zien krijgt. Het kan hierdoor ook een vorm van nieuw zelfvertrouwen met zich meebrengen.

Wat zijn de nadelen van permanente make-up?

Permanente make-up kan echter ook nadelen met zich meebrengen. Veel mensen willen bijvoorbeeld met de modetrends meegaan. Wanneer je een permanente variant aanbrengt, dan kun je dit niet eenvoudig meer veranderen. Je hebt hierdoor altijd de modetrend van dat moment, maar moet hier wel enkele jaren mee doen. Zo kun je uit de mode raken als het gaat om jouw uitstraling. Ook ben je er vaak veel geld aan kwijt en is het een pijnlijke behandeling. Wanneer je niet tevreden bent met het eindresultaat is het ook vrijwel niet meer bij te draaien.