Neuscorrectie

Een mooiere neus dankzij een neuscorrectie

Jouw neus is vaak het eerste wat opvalt. Mensen kijken immers direct naar het gezicht. Veel mensen worden daarom onzeker wanneer de neus een lelijke vorm heeft, er een bochel op de neusrug zit of als deze scheef staat. In dit geval kan een neuscorrectie een oplossing zijn. Echter biedt deze correctie meer voordelen dan alleen het maken van een mooi uitziende neus. Het is daarom goed om te bekijken waar de correctie voor kan dienen en hoe de behandeling in zijn werk gaat. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg, zodat je goed voorbereid naar de kliniek gaat en de behandeling uit kunt laten voeren.

Wat is een neuscorrectie?

Een neuscorrectie is een correctie van de neus, waarbij de lelijkheden kunnen worden weggehaald. Ook kan het een goede uitkomst zijn voor wanneer je een chronisch verstopte neus hebt. De ingreep is echter altijd cosmetisch. Zo kunnen er verschillende ademhalingsproblemen en hoofdpijnklachten mee verholpen worden. Hierdoor kan er ook om een verwijzing bij de huisarts gevraagd worden. De correctie moet echter altijd uitgevoerd worden vanuit persoonlijke overweging. Laat jezelf niet leiden door de omgeving, omdat het geen eenvoudige ingreep is. Je hebt er echter wel altijd een mooi en blijvend resultaat bij en hebt altijd een betere neus dan wat je in eerste was.

Hoe verloopt de behandeling?

Een neuscorrectie begint aan de hand van een kennismakingsgesprek. Met dit consult kan gekeken worden naar jouw neus en jouw wensen met betrekking tot de verandering. Het is altijd goed om realistische wensen te hebben. De correctie kan jouw neus namelijk wel verbeteren, maar het kan nooit aan het perfecte plaatje voldoen. Hier zal de arts jou daarom ook op wijzen. Voordat de behandeling uitgevoerd wordt, wordt er daarom gekeken naar de verschillende vormen die mogelijk zijn en die het beste bij jouw gezicht passen. De natuurlijke vorm moet hierbij altijd worden behouden. Je zult hierdoor niet gelijk een compleet andere neus hebben.

Wanneer de neuscorrectie wordt uitgevoerd, ga je onder narcose. In sommige gevallen word je zelfs voor enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen. Er wordt in de meeste gevallen geen uitwendige snede gemaakt. De incisies worden namelijk aan de binnenkant van de neusdelen uitgevoerd, waardoor je er ook geen littekens aan over kunt houden. Mocht het nodig zijn, dan wordt er een sneetje in de onderrand van het neustussenschot gemaakt. Ook deze ga je vaak niet zien. Wanneer de gehele behandeling uitgevoerd is, wordt alles zo goed mogelijk verzorgd en kun je vaak snel weer naar huis.

Na de neuscorrectie is het echter wel van belang dat je de zwelling onder controle houdt. Je kunt jouw neus daarom koelen, waardoor het minder wordt. Zo kunnen de oogleden bijvoorbeeld ook opzwellen. Vaak is deze zwelling na enkele dagen weer weggetrokken. Pijn voel je niet of nauwelijks, maar het kan wel gevoelig zijn. Na de operatie wordt er een tampon aangebracht in de neus om het bloeden tegen te gaan. Deze moet je enkele dagen laten zitten. Je zult daarom door de mond moeten ademen. Ook krijg je een pleister- of gipsverband over de neus en op het voorhoofd aangebracht, welke na een of twee weken wordt verwijderd. Ook hieronder gaan zwellingen optreden. Na enkele weken is dit echter weg en kun je genieten van het eindresultaat.

Wat kost een neuscorrectie?

Wanneer je een neuscorrectie uit gaat voeren moet je jezelf bewust zijn van de kosten die het met zich meebrengt. Iedere kliniek hanteert zijn eigen prijzen, waardoor deze kunnen verschillen. Zo kun je al een correctie uit laten voeren vanaf 1500 euro, maar het kan ook oplopen tot 5000 euro. Ook kunnen de prijzen verschillen naar gelang de duur en de complexiteit van de ingreep veranderen.

Zo kosten een neuspuntcorrectie en een neustussenschotcorrectie minder dan wanneer je een totale correctie uit laat voeren. Dit komt doordat deze voornamelijk met een lokale verdoving worden uitgevoerd. Ook de ervaring van de chirurg en de kwaliteit, bekendheid en reputatie kunnen bijdragen aan een hogere prijs. Zo zijn bekende klinieken vaak vele malen duurder dan wanneer je bij een kleinere kliniek de behandeling uit laat voeren.

Zijn er risico’s verbonden aan een neuscorrectie?

Een neuscorrectie brengt enkele risico’s met zich mee. Dit zijn dezelfde risico’s als bij een normale operatie, zoals een nabloeding, bloeduitstortingen en een slechte wondgenezing. Deze zaken komen maar zelden voor, waardoor je er ook niet bang voor hoeft te zijn. Het littekenweefsel kan er echter wel voor zorgen dat er op een later moment nog een correctie uitgevoerd moet worden. Dit komt doordat er alsnog een scheeftrekking plaats kan vinden. Ook dit komt zelden voor. Houd er wel rekening mee dat je vaak tot ruim zes maanden na de ingreep nog kunt voelen dat je de correctie bent ondergaan.