Spray tan

Een natuurlijke bruine gloed met behulp van een spray tan

Mensen met een bleke huid kennen het wel: je wordt maar niet bruin, ondanks dat je in de zomermaanden lang in de zon gaat zitten. Ook mensen die wel snel bruin worden, kunnen de kleur kwijtraken in de winter. Ondanks dat er een goede laag is opgebouwd, hebben veel mensen geen zomers uiterlijk meer. Veel mensen willen echter deze zomerse gloed wel behouden, waardoor er vaak gekeken wordt naar andere manieren. Een van de manieren waar gebruik van gemaakt kan worden is een spray tan. Met deze behandeling word je bruin zonder dat hier een zon aan te pas hoeft te komen.

Wat is een spray tan?

Een spray tan is de meest effectieve manier om veilig bruin te worden zonder te hoeven zonnen of onder de zonnebank hoeft te gaan. In tegenstelling tot natuurlijk zonnen word je direct en overal bruin, waarbij je ook een gezonde gloed hebt. Het is daarom ook een goed alternatief voor de zonnebank, omdat er geen UV-stralingen bij komen kijken. Door middel van een airbrush-apparaat wordt de vloeistof gelijkmatig over de huid verneveld. Hierdoor ontstaat er een egaal effect, welke in verschillende kleurtinten voor kan komen. Je wordt hierdoor nooit te bruin of oranje.

De spray tan tips voor wanneer je zelf aan de slag gaat

Wanneer je een spray tan uit gaat laten voeren is het van belang dat je precies weet wat je moet doen en hoe je jezelf hierop voor kunt bereiden. Je wilt immers dat er een egaal resultaat wordt verkregen. Het is daarom belangrijk om deodorant te verwijderen. Veeg je oksels daarom schoon met een reinigingsdoekje, waardoor er geen laag achterblijft. Hiermee voorkom je dat de tan op deze plekken niet pakt en je witte vlekken overhoudt. Het is daarbij ook van belang dat je jouw make-up eraf haalt. Deze make-up kan er namelijk ook voor zorgen dat de vloeistof niet pakt en je hierdoor op sommige delen van het gezicht geen bruine tint krijgt. In feite is alles wat je op jouw lichaam aanbrengt voor de behandeling funest voor het eindresultaat.

Wanneer je weet dat je een spray tan behandeling gaat doen, dan is het aan te raden om jouw lichaam de weken van tevoren goed te scrubben. Door de dode huidcellen te verwijderen kun je er namelijk voor zorgen dat de lotion beter aan jouw huid hecht en je ook langer bruin kunt blijven. Dit kan daarbij ook bijdragen aan de natuurlijke bruining van de zon. Zorg er daarbij ook voor dat je maximaal 48 uur voor de afspraak scheert. Je moet dit altijd nauwkeurig doen en geen wondjes achterlaten. Wanneer je wondjes hebt, wil een salon hier namelijk liever niet overheen gaan. Ook hiermee voorkom je als het ware witte plekken op jouw lichaam en kun je tevreden zijn met het resultaat van de behandeling.

Zodra de spray tan begint, is het van belang dat je zoveel mogelijk huid naakt hebt. Je kunt ervoor kiezen om volledig naakt te gaan, maar ook om gebruik te maken van disposable ondergoed van de salon zelf. Je kunt ook zelf een bikini meenemen. Houd er dan rekening mee dat deze vies wordt en dat de vlekken er vaak niet meer uitgaan. Zeker wanneer je voor een donkere tint gaat, kan dit vaak erge vlekken opleveren. Volg vanaf hier altijd alle instructies op die jou gegeven worden. Zelfs wanneer dit er volgens jou vreemd uitziet, is het belangrijk om het op te volgen. Zo krijg je de meest egale tint. Wanneer jou gevraagd wordt om jezelf om te draaien, draai je om. Uiteindelijk zal jou gevraagd worden om te wachten tot het droog is en je weer aan te kleden.