Wenkbrauwlift

Jouw wenkbrauwen omhoog met een wenkbrauwlift

Jouw wenkbrauwen kunnen vaak opvallen. Zo kan de kleur al veel verschil maken, maar het kan ook zijn dat de vorm opvalt. In combinatie met ouderdom kunnen de wenkbrauwen ook gaan hangen. Dit komt door een verslapping van de huid. Wanneer je hier aanleg voor hebt, kan het er zelfs toe leiden dat jouw zicht wordt verslechterd en de bovenoogleden over jouw ogen heen gaan hangen. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een wenkbrauwlift. Onderstaande informatie helpt jou op weg met de voorbereidingen van de behandeling. Ook kun je op basis van jouw nieuwe kennis vragen opstellen voor de arts.

Wat is een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift is een lift van de wenkbrauwen waarbij de huid strakker wordt getrokken. De huid kan naarmate je ouder wordt namelijk verslappen, waardoor de wenkbrauwen gaan hangen. Als je al laagstaande wenkbrauwen hebt, wordt dit nog meer versterkt. Zo kan jouw gehele gezicht veranderen, maar kun je er ook problemen mee krijgen met jouw zicht. Jouw huid gaat dit vaak zelf corrigeren, maar hierdoor kunnen er ook onnatuurlijke trekken plaatsvinden. Om dit tegen te gaan kun je het door een plastische chirurg laten liften. De wenkbrauwen komen hierdoor hoger te liggen, wat automatisch ook effect gaat hebben op jouw bovenoogleden. Hierdoor heb je minder last van een moe oog en hoef je ook geen ooglidcorrectie uit te laten voeren. Met het omhoogtrekken van de wenkbrauwen komen er wel vaak extra rimpels in het gezicht.

Hoe verloopt de behandeling?

Een wenkbrauwlift wordt vaak in combinatie met een bovenooglidcorrectie uitgevoerd. Dit komt doordat er een onrealistisch beeld ontstaat wanneer alleen de wenkbrauwen omhoog worden gehaald. Er blijft immers een overschot aan huid over bij de oogleden, waardoor je dezelfde problemen blijft ondervinden. De mogelijkheden worden daarom altijd in een kennismakingsgesprek besproken. Aan de hand van dit gesprek kan namelijk bepaald worden wat er mogelijk is en welk resultaat er geboekt kan worden. De arts bekijkt hierbij de situatie, maakt eventueel foto’s voor in jouw medisch dossier en omschrijft wat jou te wachten staat. Ook is er in dit gesprek ruimte om jouw vragen te kunnen stellen. Zo heb je alle informatie in handen voordat de daadwerkelijke behandeling plaats gaat vinden.

Je kunt bij een wenkbrauwlift uit verschillende methodes kiezen. De eerste is een endo-brow-lift, welke onder een lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit is de correctie die samengaat met jouw bovenoogleden. De overtollige huid wordt via dezelfde wond als die van jouw wenkbrauw naar boven getrokken en strakgetrokken. Daarna worden er oplosbare hechtingen aangebracht op de wenkbrauw of boven de oogkast. Deze hechtingen zorgen ervoor dat de wond niet meer open kan gaan en dat het beste resultaat wordt bereikt. Er ontstaat hierdoor geen extra litteken en de hechtingen gaan na verloop van tijd vanzelf weg.

Ook kun je kiezen voor een directe wenkbrauwlift. Ook deze wordt onder een lokale verdoving uitgevoerd. Boven de wenkbrauw wordt een ovaalvormig stuk huid verwijderd. Dit stuk huid is overtollig huid, waardoor de laagstand tot stand is gekomen. Zodra dit weg is, wordt de huid gehecht. De huid wordt hierbij strakker getrokken, waardoor de wenkbrauw naar boven geplaatst wordt. Er ontstaan hierdoor twee littekens, die niet geheel storend gaan zijn. Doordat er littekens ontstaan, kun je ervoor kiezen om dit litteken iets naar boven te laten vallen, waardoor deze in een rimpel kan komen te zitten.

Een laterale wenkbrauwlift werkt op een iets andere manier. Hierbij wordt namelijk het gehele buitenste deel van de wenkbrauw naar boven getrokken. Dit gebeurt via een snede in de haarlijn. Als laatste is er ook nog de endoscopische voorhoofdslift, waarbij het gehele voorhoofd aangepakt wordt. Hierbij komen vier littekens kijken bij de haargrens. Je gaat ze hierdoor niet zien. In tegenstelling tot de andere ingrepen wordt deze onder een narcose uitgevoerd. Hierdoor kan het vaak niet in een kliniek plaatsvinden, maar juist in het ziekenhuis.

Wat kost een wenkbrauwlift?

De kosten voor een wenkbrauwlift lopen sterk uiteen. Het is afhankelijk van de kliniek en de behandeling waar je voor kiest wat de kosten gaan zijn. Zo kun je rekenen op een gemiddelde prijs van 1000 euro. Er zijn klinieken waar het goedkoper is. Hierbij moet wel in het achterhoofd gehouden worden dat deze minder bekend zijn. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat het minder goed is, maar wellicht wil je voor een bekendere kliniek gaan. Hier betaal je ook voor. Zo kunnen de prijzen oplopen tot 1500 euro of meer. Omdat deze behandelingen niet vergoed worden, moet je goed rekening houden met jouw budget. Het is het geld echter meer dan waard als je weer zonder vermoeide ogen rond kunt lopen.

Zijn er risico’s verbonden aan een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift kent dezelfde risico’s als een andere operatie. Denk hierbij aan nabloedingen en infecties, maar ook een verstoorde wondgenezing. Ook kan er een bloedlekkage plaatsvinden, waardoor het langer duurt voordat het behandelde gebied er weer normaal uitziet. In sommige gevallen kun je ook last krijgen van gevoelloosheid. Dit gevoel trekt vaak ook vanzelf weer weg, maar soms kan het zijn dat het zo blijft. In zeldzame gevallen is er ook een kans op epitheelcyste. Dit is een holte met vocht in het litteken. Deze cyste moet verwijderd worden. Het is een eenvoudige ingreep, waardoor je er geen last meer van hebt.