Tanden bleken

Tanden bleken voor een tandpasta smile

Een glimlach is vaak een van de eerste dingen waar iemand op let. Het is daarom ook van belang dat jouw glimlach er mooi uitziet en dat je hier zelfvertrouwen mee uitstraalt. Wanneer je veel lacht, kom je ook vriendelijker over. Echter heeft lang niet iedereen de witte tanden waarvan gedroomd wordt, waardoor het zelfvertrouwen niet altijd aanwezig is. Hoewel er in eerste instantie niets aan te doen lijkt en de verkleuring alsmaar erger wordt, is tanden bleken een oplossing. Hiervoor zijn veel verschillende manieren te vinden, waardoor je toch weer een mooie glimlach kunt krijgen en weer het zelfvertrouwen kunt krijgen dat je verdient.

Wat is tanden bleken?

Tanden bleken is het witter maken van de tanden. De verkleuringen op de tanden kunnen namelijk in de loop der jaren komen, waardoor je het liefst alles uit de kast haalt om jouw tanden weer een witte uitstraling te geven. Hiervoor zijn verschillende systemen, waarvan de meeste worden verstrekt door een tandarts. Echter kun je verschillende ook in de winkel of via het internet kopen, waardoor je er thuis mee aan de slag kunt gaan. Deze thuisproducten bevatten vaak wel lagere concentraties, waardoor er minder effect is. Echter is het daarbij ook goed om te bekijken welke mogelijkheden er zijn bij de tandarts.

Tanden bleken kan bijvoorbeeld via de buitenkant. Hierbij worden de tanden en kiezen drooggelegd met een rubberlapje. Deze beschermt ook gelijk jouw tandvlees tegen de gel die gebruikt wordt. De bleekgel wordt daarna op de tanden aangebracht, waar een bepaalde inwerkingstijd aan verbonden zit. De tijd kan versneld worden door een laser te gebruiken. Echter wordt dit vaak afgeraden. Ook kun je met behulp van een bleeklepel en bleekgel in de wachtkamer van de tandarts jouw handen bleken. Hierbij wordt een sterkere concentratie gebruikt, wat in slechts 2 uur voltooid is. Hierbij is ook herhaling vereist om het gewenste resultaat te behalen.

Tanden bleken vanaf de binnenkant is ook mogelijk. Deze methode wordt vaak gebruikt wanneer een tand dood is. Vaak gaat het gepaard met een wortelkanaalbehandeling. Hierbij wordt er een papje met bleekmiddel aangebracht, waarbij de tand wordt afgesloten met een tijdelijke vulling. De tand wordt hierdoor langzaam lichter. Ook deze behandeling moet een aantal keer herhaald worden om het goede resultaat te verkrijgen. Aan het einde wordt de tand met een definitieve vulling afgesloten.

Tanden bleken: de prijs die je ervoor betaalt

Tanden bleken kent verschillende prijskaartjes. Het is afhankelijk van de plaats waarop je het uit laat voeren hoeveel je ervoor kwijt gaat zijn. Zo kun je voor thuis vaak goedkope middelen aanschaffen via het internet of gewoon in de winkel. Denk hierbij aan tandpasta’s en mondwater, maar ook aan bleeksets. Deze sets kosten slechts enkele tientjes, maar het is ook maar voor een enkele behandeling. Wanneer je echt wittere tanden krijgt, zul je naar de tandarts toe moeten. Het kan snel duur worden, maar dan krijg je er ook veel voor terug. De duurzame manieren zijn duur, maar hebben ook effectievere bestandsdelen. Je kunt hierdoor wel altijd een product vinden die bij jouw situatie past en waarbij je toch witte tanden kunt verkrijgen.

Kun je tanden bleken thuis uitvoeren?

Tanden bleken thuis uitvoeren is mogelijk met behulp van verschillende sets. Er bestaan hiervoor beginnerssets, maar ook de uitgebreidere versies. De beginnersets hebben vaak een aantrekkelijke prijs, maar staan er ook om bekend dat hier niet direct resultaat van te zien is. Het resultaat is dat je weer nieuwe sets aan gaat schaffen in de hoop dat jouw tanden toch witter worden. Je kunt daarom beter naar andere mogelijkheden kijken, zodat je niet onnodig veel geld uit gaat geven. Mocht je echt een langdurig resultaat willen behalen, dan is het beter om de behandelingen door een tandarts uit te laten voeren.