Wimperlifting

Wimperlifting zonder gebruik van extensions

Jouw wimpers hebben lang niet altijd het juiste volume. Terwijl veel mensen dromen van volle lange wimpers, is het bij de meesten vaak het tegenovergestelde. Alleen met mascara kan er nog een beetje volume aangebracht worden, maar ook dit levert vaak niet het gewenste resultaat op. Een mogelijkheid om jouw wimpers wel voller te laten lijken is door wimperlifting toe te passen. Dit kan jou veel tijd in de ochtend schelen en het zorgt ervoor dat jouw ogen weer opvallen. Voordat je hiermee aan de slag gaat, moet je echter wel weten wat het is en wat de voor- en nadelen van deze behandeling zijn.

Wat is wimperlifting?

Wimperlifting is een behandeling van de wimpers zonder dat hier valse wimpers voor aangebracht hoeven te worden. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van siliconen pads, waardoor de wimperhaartjes goed behandeld kunnen worden. Je hoeft hierdoor niet meer met een wimperkruller of mascara aan de slag, maar hebt direct een goed resultaat. Je kunt deze behandeling op alle wimpersoorten aanbrengen. Het maakt daarom ook niet uit of je van jezelf korte of lange wimpers hebt, de wimpers kunnen te allen tijde omhoog gelift worden, waardoor jouw blik op gaat vallen in de menigte.

Wimperlifting brengt hierdoor veel voordelen met zich mee. Als eerste is de behandeling niet van korte duur. Nadat de behandeling is uitgevoerd, blijft het 6 tot 9 weken zichtbaar. Tijdens deze periode hoef je dus ook geen mascara meer op te doen om meer volume te krijgen en is een wimperkruller ook verleden tijd. Jouw ogen gaan direct een stuk groter lijken, waarbij een natuurlijke uitstraling het uitgangspunt is. Hoewel je de eerste 24 uur moet oppassen met contact met water, is daarna alles mogelijk. Je kunt jouw sporten weer uitvoeren, kunt ermee douchen en er wordt geen schade toegebracht. Dit biedt ook meer tijd voor jezelf. Er is namelijk nauwelijks verzorging nodig om jouw ogen op deze manier te laten.

Hoe wordt een wimperlifting uitgevoerd?

Wanneer je voor een wimperlifting gekozen hebt, is het van belang dat je geen make-up op hebt tijdens de behandeling. Jouw wimpers worden desondanks nog een keer goed gereinigd, waardoor een betere hechting van de vloeistof ontstaat. Zodra de reiniging is toegepast, worden er siliconen pads op de oogleden geplaatst. De dikte van deze pads hangt af van de lift waarvoor je gekozen hebt. De wimperharen worden daarbij aan de pads bevestigd, waarna het permanent vloeistof aangebracht kan worden. Het is van belang dat deze 10 tot 15 minuten blijft zitten, zodat het er goed ingetrokken is en de vloeistof zijn werk kan gaan doen.

Nadat de vloeistof ingetrokken is, wordt er gebruik gemaakt van een wimper fixeergel. Ook deze wordt aangebracht op de wimpers en moet 10 tot 15 minuten blijven zitten. Wanneer je bij een wimperlifting kiest voor het verven, dan gebeurt dit na deze stap. Je kunt jouw wimpers namelijk in iedere gewenste kleur laten verven. Aan het einde van de behandeling ben je tot wel 9 weken voorzien van goed uitziende wimpers. De wimpers staan meer omhoog en het geeft een mooier resultaat dan wanneer je met extensions aan de slag gaat. Indien gewenst mag je na 8 weken wederom terug voor een nieuwe lift.

Welke risico’s kan wimperlifting met zich meebrengen?

Een wimperlifting brengt niet heel veel risico’s met zich mee. Je kunt allergisch zijn voor de vloeistoffen die gebruikt worden waardoor er eerder gestopt moet worden met de behandeling. Als de allergie optreedt na de behandeling, dan kun je bij de huisarts een speciale zalf krijgen, waardoor de klachten afnemen. Houd er wel rekening mee dat er bij chemotherapie, rode ogen, pus of een overgevoeligheid van peroxide geen lifting toegepast kan worden.