Bilvergroting

Billen om trots op te zijn dankzij een bilvergroting

Lang niet iedereen heeft het lichaam waar zij van dromen. De een vindt het lichaam te breed, de ander weer te smal. Ook de billen zijn vaak een discussiepunt. Te grote of te kleine billen kunnen vaak voor onzekerheden zorgen. Ook kan het soms leiden tot het niet passen van bepaalde kledingstukken, waardoor je nog meer onzekerheden krijgt. Je kunt dit oplossen door bijvoorbeeld een bilvergroting uit te laten voeren. Met een vergroting van de billen krijg je direct een mooi gevormde kont, waarmee je gezien mag worden. Als je de vergroting uit wilt laten voeren, moet je weten wat je te wachten staat en welke risico’s eraan verbonden kunnen zitten. Onderstaande informatie helpt jou daarom op weg, zodat je goed voorbereid naar de kliniek gaat.

Wat is een bilvergroting?

Vetweefsel, bloedvaten, zenuwen en spieren zijn allemaal aanwezig in de billen. Deze worden bedekt door de huid, waarbij de vorm van de billen wordt bepaald door de elasticiteit van de huid. Ook de verhouding tussen vetweefsel en huidweefsel staan hiermee in contact. Met een bilvergroting kun je voorkomen dat de zwaartekracht verder toe gaat slaan wanneer je ouder wordt. Ook kan de vorm veranderen na de zwangerschap of tijdens gewichtsverlies. In plaats van platte billen, kun je met een vergroting ervoor zorgen dat ze weer rond zijn. Deze lift maakt het mogelijk om weer een mooie bilpartij te hebben en de kledingstukken weer passen die je altijd zo graag aan had.

Bij een bilvergroting worden implantaten in jouw lichaam geplaatst of wordt er gebruik gemaakt van jouw eigen lichaamsvet. Deze implantaten zien er natuurlijk uit en kunnen uitsluitend de bovenste helft van de billen vergroten. De onderkant van jouw billen bestaat namelijk uit een zenuw, waardoor hier niets mee gedaan kan worden. Met de vergroting kun je daarom altijd nieuwe billen krijgen, zonder dat je hierbij nog last hebt van de zwaartekracht. Het is echter afhankelijk van jouw eigen lichaam welke mogelijkheid het beste bij jouw past.

Hoe verloopt de behandeling?

Voordat je een bilvergroting krijgt, wordt er uitvoerig met jou besproken wat er mogelijk is. Ook moet er gekeken worden wat er mogelijk is met betrekking tot jouw lichaam. Niemand heeft hetzelfde lichaam en daarom kan ook niet iedereen gebruik maken van eigen lichaamsvet. Hierdoor moet er goed gekeken worden naar jouw situatie en krijgt jouw lichaam een controle. Van hieruit kunnen de behandelmethoden besproken worden en krijg je zoveel mogelijk ruimte om de vragen te stellen. Je moet immers zelf ook alle informatie kennen en niet ergens aan beginnen waar je nog twijfels of vragen over hebt. Zorg er daarom voor dat je eventuele vragen voorbereid hebt, zodat je goed voorbereid naar de operatie toe gaat.

Een van de behandelmethoden is het gebruik van implantaten. Een bilvergroting door middel van implantaten gebeurt met twee soorten. Er is een vastere gel en vaste siliconen. Deze kunnen rond of ovaal zijn, waardoor er keuze is voor de vorm van jouw billen. De gel-types zijn in dit geval natuurlijker en je hebt minder kans dat ze kapotgaan. Ze zijn namelijk robuuster, waardoor slijtage vrijwel niet optreedt bij de wrijving waar je mee te maken krijgt. De implantaten worden via de plooi tussen de billen ingebracht, op de bovenste helft van de bil. Zo voorkom je dat je er daadwerkelijk op gaat zitten en dat de implantaten pijnlijk aanvoelen.

Ook kun je aan de hand van een vettransplantatie een bilvergroting uit laten voeren. Door middel van een liposuctie wordt het vet uit een deel gehaald en in jouw bilspier gespoten. Hierdoor heb je een natuurlijke variant van jouw billen, wat in veel gevallen de voorkeur heeft bij de vergroting. Echter brengt het ook andere omstandigheden met zich mee. Het vet moet namelijk onder goede omstandigheden weggehaald worden en het vet mag ook niet in overmate op een bepaalde plek worden gespoten. Hierdoor worden er honderden injecties geplaatst, wat veel tijd gaat kosten. De heling hiervan gebeurt echter wel in 10 dagen. Het fijne eraan is dat het natuurlijk aanvoelt, maar het resultaat is minder spectaculair dan met implantaten.

Hoeveel kost een bilvergroting?

Een bilvergroting is een verfraaiing aan het lichaam wat hoge kosten met zich meebrengt. Het is afhankelijk van de methode hoeveel je er daadwerkelijk voor kwijt bent. Zo vragen klinieken tussen de 2900 en 5000 euro voor de behandelingen. De prijzen die ervoor gerekend worden zijn afhankelijk van de kliniek waar je de behandeling uit laat voeren en of je voor implantaten of vetverplaatsing kiest. Je moet wel in het achterhoofd houden dat deze vergroting niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Zijn er risico’s verbonden aan een bilvergroting?

Een bilvergroting brengt dezelfde risico’s met zich mee als een gewone operatie. Denk hierbij aan nabloedingen, infecties en eventueel wondvocht. Steriel te werk gaan, is immers geen zekerheid om volledig zonder infecties te zitten. Echter kun je met de juiste nazorg de kans hierop aanzienlijk verkleinen. Daarnaast kunnen implantaten en vet gaan verzakken. Naarmate je ouder wordt, gaat jouw lichaam toch weer toegeven aan de zwaartekracht. Dit kan ertoe leiden dat jouw billen weer lager gaan zitten naarmate de vergroting langer geleden gedaan is.