Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren voor een mooie vorm

Jouw wenkbrauwen blijven maar groeien. Veel mensen hebben hierbij van nature een volle dos, maar anderen hebben alleen een dun streepje. Daarbij zijn er ook veel mensen waarbij er haartjes in de verkeerde richting groeien, waardoor het er wild uitziet. Als je niet tevreden bent met jouw wenkbrauwen dan kun je deze epileren. Wenkbrauwen epileren kan ervoor zorgen dat er weer een goede vorm in komt te zitten en dat de overbodige haartjes geen kans krijgen om de verkeerde kant op te gaan staan. Epileren is echter niet geheel eenvoudig, waardoor je goed moet weten waar je op moet letten en hoe je dit het beste kunt doen.

Wat is wenkbrauwen epileren?

Wenkbrauwen epileren gebeurt om altijd een goede vorm in jouw wenkbrauwen te krijgen. Ook kan het vaak een ander aanzicht geven bij jouw gezicht. Wenkbrauwen bieden namelijk veel expressie, waardoor het vaak streng over zou kunnen komen bij bepaalde vormen. Daarbij zijn wenkbrauwen vaak ook het referentiepunt naar jouw ogen, waardoor jouw gezicht een open of gesloten uitdrukking krijgt. De juiste vorm is daarom altijd van belang om jouw ogen op een goede manier op te laten vallen of je jonger te laten lijken. Je kunt er altijd zelf mee aan de slag gaan, door goed op de vorm te letten.

Wenkbrauwen epileren draait immers altijd om de juiste vorm. Je zult daarom eerst op moeten letten waar de wenkbrauw begint en eindigt. Hiervoor kun je een potlood gebruiken, welke je rechtop langs de neusvleugel houdt. Je kunt verschillende hulplijnen trekken voordat je daadwerkelijk begint met het epileren. Hoewel een natuurlijke vorm vaak al in de wenkbrauw aanwezig is, kun je ook voor een andere vorm kiezen. Er zijn immers verschillende modetrends, waarbij ook de wenkbrauwen een onderdeel van uitmaken. Bekijk daarom ook deze trends voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Hoe kun je wenkbrauwen het beste epileren?

Wenkbrauwen epileren is nooit eenvoudig en het is ook niet geheel pijnloos. Het is daarom belangrijk om na het douchen aan de slag gaat. Je wast hierbij jouw gezicht met warm water of dept het gezicht met een warme handdoek. Hierdoor zorg je ervoor dat de poriën open komen te staan en dat de haarzakjes geopend worden. Dit maakt het iets minder pijnlijk om de haren eruit te trekken. Ook komen de haren hierdoor beter in beweging. Je begint daarna met de haartjes tussen de wenkbrauwen. Zo haal je ze los van elkaar en kun je er al een beetje vorm in krijgen.

Wanneer de haartjes tussen de wenkbrauwen gedaan zijn, ga je verder met de haren boven en onder de wenkbrauwen. De wenkbrauwen epileren doe je door de huid strak te trekken tussen de vingers en de haartjes zo dicht mogelijk bij de wortel te pakken met een pincet. Daarna trek je de haren in de richting van de groei uit. Zo voorkom je dat je wondjes bij jezelf trekt en is het ook vele malen pijnlozer. Wanneer je jouw wenkbrauwen ook te vol vindt, dan kun je ze bijknippen. Hierbij duw je de wenkbrauwen met jouw vinger naar boven, tegen de groeirichting in, en kunt alles wat boven je vinger uitkomt afknippen. Haal hierbij niet te veel haartjes weg.

Wat kun je doen als je te veel epileert?

Tijdens het wenkbrauwen epileren kan het voor komen dat je te veel weghaalt. Ook als je dunne wenkbrauwen hebt, dan kan dit er vreemd uitzien. Gelukkig zijn ook hier veel oplossingen voor. Een daarvan is het gebruik van wenkbrauwpoeder. Deze poeder is bij de drogist te verkrijgen en eenvoudig aan te brengen. Ook kun je de kleur aanpassen door een wenkbrauwpotlood te gebruiken of kun je ze bij tekenen. Mocht je echt te veel weg hebben geschoren, dan is er ook de mogelijkheid om wenkbrauwen te laten tatoeëren.