Manicure

Een manicure voor goed verzorgde nagels

Jouw handen worden vaak gezien als visitekaartje. Hierdoor moeten deze er altijd goed verzorgd uitzien, waar ook een goede verzorging van jouw nagels bij hoort. Echter heeft lang niet iedereen van zichzelf goede en mooie nagels, waardoor er soms teruggegrepen moet worden op een manicure. Hiermee kun je gelijk weer een mooi visitekaartje hebben, zonder dat dit jou veel kost. Daarbij heb je ook voldoende keuzes en mogelijkheden, wat het voor jou nog eenvoudiger maakt om de stap te maken.

Wat is een manicure?

Een manicure komt in veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je gaan voor een basismanicure, waarbij jouw nagels geveild worden, de nagelriemen worden bijgewerkt, de velletjes worden verwijderd en er een kleurloze lak op wordt geplaatst. Bij sommige salons kun je tevens nog een handmassage verkrijgen. Dit is de goedkoopste variant, welke bij veel salons rond de 15 euro kost. Je kunt deze behandeling uitbreiden met een kleurlak of French manicure, waardoor je nagels er kleurrijk uit kunnen gaan zien. Bij een French krijg je een wit randje aan de bovenkant van de nagel. Hier betaal je uiteindelijk ook extra voor.

Een manicure kan ook bestaan uit de basis inclusief een paraffinebehandeling. Dit is een pakking waarbij jouw handen een bad van warme olie krijgen. De olie koelt langzaam af en verhard, waardoor er een afsluitend laagje om de huid wordt gevormd. Hierdoor wordt de huid volledig gevoed en de doorbloeding gestimuleerd. Ook kan er een plastic omheen gewikkeld worden, zodat deze pakking nog eens extra zijn werk gaat doen. Wanneer jouw eigen nagels echt lelijk zijn, dan kun je ook kiezen voor een gellak. Deze nagellak moet uitharden onder een lamp, waardoor je er langer profijt van hebt. De verzorging is bij deze behandeling ook inbegrepen.

Als laatste is het bij een manicure ook mogelijk om gel- of acrylnagels te laten zetten. Deze nagels komen over jouw eigen nagels te liggen en kunnen hierdoor de nagels verlengen. Zo heb je zelfs wanneer je vaak nagels bijt de mogelijkheid om lange nagels te hebben. Deze zien er altijd goed verzorgd uit en kunnen ook met verschillende effecten worden gemaakt. Ook hier is het mogelijk om een French manicure te laten maken. Hiervoor worden dan andere kleuren gebruikt dan wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de gekleurde lakken die erop gebruikt kunnen worden.

Waarom een French manicure uit laten voeren?

Dan is het natuurlijk nog de vraag waarom je voor French manicure zou gaan in plaats van een van de felle kleuren. Bij een French worden de toppen van de nagels wit gemaakt, terwijl de rest van de nagel een roze of natuurlijke kleur krijgt. De onderzijde van de nagel wordt daarbij weer wit gemaakt door middel van een potlood. De gehele nagel wordt daarna afgelakt met een transparante kleur, waardoor er een geheel ontstaat. Deze vorm van manicure kan een goede oplossing zijn voor wanneer je vaak met jouw handen bezig bent en hierdoor snel last hebt van zwart onder de nagels. Hierdoor heb je ook geen felle kleuren op jouw nagels zitten, maar gewoon een luxe uitstraling.

Een French manicure kan op iedere nagel uitgevoerd worden. Of je nu jouw eigen nagels van een mooie uitstraling wilt voorzien of dit doet aan de hand van kunstnagels, jouw nagels hebben altijd een bepaalde vorm van luxe. Je gaat hierdoor minder snel zien dat er viezigheid onder de nagels zit en je kunt er naderhand alles mee doen. Zelfs wanneer je vanuit het werk geen kunstnagels mag hebben, kan dit een goede oplossing zijn om er toch verzorgd uit te zien. Doordat het zelfs op korte nagels uit te voeren is, hoef je ook niet moeilijk te doen als je geen lange nagels gewend bent.