Halslift

Verjong jouw huid door een halslift

Een verslapte huid krijgt iedereen. Echter kan dit ook voor veel onzekerheden zorgen. Je gaat immers zien dat je ouder wordt en jouw huid gaat hangen. Vooral bij de hals en de kaaklijn kan dit snel zichtbaar worden. Niet alleen word je ouder, je gaat er ook ouder uitzien. Om te voorkomen dat je onzeker wordt over jouw eigen lichaam kan er een halslift uitgevoerd worden. Met deze lift wordt ervoor gezorgd dat jouw huid strakker uitziet en je direct een jongere uitstraling hebt. Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling moet je alle kennis in huis hebben. Onderstaande informatie helpt jou daarom om goed voorbereid naar het consult te gaan en eventuele vragen op te stellen voor de arts.

Wat is een halslift?

Een halslift is het straktrekken van de huid bij jouw hals. Dit is een van de eerste plekken waar je verouderingen gaat zien en de huid gaat hangen. De zwaartekracht kan snel toeslaan, waardoor jouw huid steeds verder naar beneden zakt. Met een lift wordt ervoor gezorgd dat jouw huid weer op de juiste plaats zit en de rimpels en verzakkingen niet meer zichtbaar zijn. Dit wordt gedaan door middel van een plastische chirurg, welke alle mogelijkheden met jou kan bespreken. Ook kun je voor een bepaalde behandelmethode kiezen, waarbij gekeken wordt of je een directe lift nodig hebt of vanuit andere delen van het lichaam het juiste resultaat kunt bereiken. Het is daarom altijd goed om naar de verschillende mogelijkheden te vragen, zodat duidelijk wordt welke behandelmethode het beste bij jou past.

Hoe verloopt de behandeling?

De halslift wordt niet direct toegepast. Veel klinieken hanteren in eerste instantie een telefonisch kennismakingsgesprek en anderen gaan direct voor een consult. Tijdens het consult wordt kennis gemaakt met jou en jouw klachten. De arts kan het probleem direct zien, waardoor er sneller bekeken kan worden wat de mogelijkheden zijn. De klachten worden op papier gezet en jouw lichaam wordt onderzocht. Zo kun je verschillende adviezen verwachten en wordt het verwachte resultaat met jou besproken. Omdat ieder lichaam anders is, kan ook het eindresultaat verschillen. Nadat dit besproken is, komen ook de eventuele risico’s en het herstel aan bod. Als je daarna de behandeling nog altijd uit wilt laten voeren, dan wordt een datum geprikt en moet je een overeenkomst ondertekenen.

Tijdens de halslift worden er foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Deze kunnen namelijk gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal. Daarna zul je in een roes worden gebracht, waardoor je ontspannen blijft liggen en geen pijn hebt. Ook voel je de plaatselijke verdovingen niet meer. Je bent hierdoor niet volledig onder narcose en kunt dus wel wakker gemaakt worden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de gehele behandeling onder narcose te ondergaan. In dit geval zul je helemaal niets meer meemaken en moet je iets langer in de kliniek blijven om de narcose uit te laten werken. Wanneer je verdoofd bent, wordt er een incisie gemaakt. Deze snede is klein, waardoor je vrijwel geen litteken gaat zien.

De incisie bij een halslift gaat vanaf achter het oor via de haarlijn naar het achterhoofd. Ook wordt er een sneetje gemaakt voor het oor tot aan de oorlel. Zo kan de huid losgemaakt worden van het onderliggende weefsel en het overtollige vet weggehaald worden. De verslapte spieren van de hals worden daarna strakgetrokken. Wanneer de arts er zeker van is dat alles strakgetrokken is, wordt de huid weer teruggelegd, strakgetrokken en aan elkaar gehecht. Dit alles duurt een uur tot anderhalf uur, waarna je gewekt wordt. Als je voor een complete hals- en facelift hebt gekozen, dan worden er uiteraard meerdere sneden toegepast om het beste resultaat te bereiken.

Het resultaat van een halslift verschilt per persoon. Ook is het afhankelijk van jouw lichaam hoelang je plezier gaat hebben van de behandeling. In de meeste gevallen is dit tussen de tien en vijftien jaar. Het verouderingsproces gaat namelijk gewoon door, waardoor uiteindelijk de huid weer kan gaan hangen. Gezond leven en een goede verzorging zorgen ervoor dat dit iets teruggedrongen wordt. Je hebt echter wel altijd een voorsprong, waardoor je er goed op in kunt spelen en zolang mogelijk plezier gaat hebben van de ingreep.

Wat kost een halslift?

Een halslift is geen goedkope ingreep. Deze begint namelijk bij de meeste klinieken met een prijs van 2000 euro, maar kan uitgebreid worden door verschillende factoren. Zo kan het bijvoorbeeld een onderdeel van een facelift zijn, waardoor je een nog groter bedrag kwijt bent. Ook hanteren de klinieken allemaal een andere prijs. Je zult hierdoor goed moeten bekijken waar je de behandeling uit laat voeren en welke prijzen deze rekenen. Houd er daarbij ook rekening mee dat de behandeling niet vergoed wordt. Een zorgverzekering ziet dit namelijk niet als medische ingreep, maar juist als verfraaiing van het lichaam. Ondanks dat je jezelf onzeker kunt voelen door de veroudering is dit dus geen reden om een vergoeding te krijgen voor de behandeling.

Zijn er risico’s verbonden aan een halslift?

Een halslift is een operatie waar risico’s aan verbonden zitten. De meeste risico’s die je eraan overhoudt, zijn dezelfde als menig andere operatie. Denk hierbij aan nabloedingen, infecties en een verstoorde wondgenezing. Er is echter ook een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen. Het is afhankelijk van jouw lichaam in hoeverre dit op gaat treden. Ook kun je allergisch zijn voor desinfectiemiddelen en pleisters. Het is daarom altijd goed om van tevoren te bekijken of je hier ook daadwerkelijk allergisch voor bent en dit mede te delen aan de arts tijdens het kennismakingsgesprek. Een halslift brengt echter ook andere risico’s met zich mee. Zo kan er een assymetrisch resultaat zijn. Dit is vaak voor de operatie ook al aanwezig. Ook kunnen er littekens voor komen en is er een kans op een blijvende gevoelloosheid in een deel van het gezicht. De kans hierop is klein, maar je moet er wel van op de hoogte zijn.